IB-logo 03
  • Online dansen helpt mensen met reuma

  • Onderzoek reuma en Covid-19

  • Aan de slag voor mensen met Covid-19

  • Genoeg handtekeningen voor petitie!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
zondag, 26 January 2020 21:27

Nieuws voor mensen met reuma

In deze rubriek worden bijeenkomsten en ander nieuws voor mensen met reuma vermeld. Alle reumapatiëntenverenigingen en andere organisaties kunnen activiteiten aanmelden. Nieuws kan worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie is niet verantwoordelijk voor onjuistheden in de informatie op deze pagina’s.

Je kunt nieuws over bijeenkomsten voor ReumaMagazine 2 inleveren tot 7 februari. Dit blad komt 28 februari uit.

Activiteiten in

Delft

26 maart

De Algemene Ledenvergadering gehouden van 20.00 uur tot 22.00 uur. Na afloop is er bingo.

Alle thema-avonden worden gehouden in Woonzorgcentrum Lindenhof, Cort van der Lindenstraat 245, 2613 LC Delft.

Den Haag

21 april

Onderzoek naar vermoeidheid bij reuma

Door de medische vooruitgang is reuma tegenwoordig aan de buitenkant vaak onzichtbaar.  Toch heeft nog steeds 69% van de reumapatiënten problemen bij het dagelijks functioneren, zoals pijnlijke en stijve gewrichten, maar ook extreme vermoeidheid. Dit laatste komt vooral voor bij mensen die last hebben van ontstekingsreuma. Extreme vermoeidheid gaat gepaard met een afname van geluk en een verminderd geestelijk welzijn. De kwaliteit van leven daalt. Voor de vermoeidheid bij reuma bestaat nog geen wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling. Dr. Mechiel Korte deed hiernaar onderzoek en vertelt over zijn laatste wetenschappelijke doorbraak (zie ook ReumaMagazine 6, 2019).

De avondbijeenkomsten van de reumapatiëntenvereniging Den Haag worden gehouden in Wijkcentrum Vrederust, Melis Stokelaan 2496 W, 2541 GS Den Haag. De bijeenkomsten zijn voor iedereen gratis te volgen. Aanvang: 19.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.rpvdenhaag.nl.

Gouda

april

In combinatie met de Algemene Ledenvergadering wordt een symposium gehouden over mobiliteit en toegankelijkheid. Meer informatie in een volgend nummer.

Maastricht

Elke eerste dinsdag van de maand ben je van 19.00 tot 21.00 uur welkom in het Reumacafé Maastricht e.o.. Locatie: Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, 6224 GK Maastricht.

Utrecht

4 april

Algemene Ledenvergadering P-AL

In de morgen komt dokter Liron Duraku van het Erasmusziekenhuis uitleg geven over duimbasisartrose. ’s Middags komt Joke van Emden vertellen over Reuma Uitgedaagd!

3 oktober

In de morgen komt Prof. Dr. Marcel Karperien van de universiteit Twente vertellen over de ervaring van de injecteerbare artrosepleister in de knie. In de middag komt Roos Craima, dansmedidatie, een workshop geven.

Zie voor meer informatie: poly-artrose.nl.

Reuma-inlopen

Rotterdam

De P-AL (Poly-Artrose Lotgenotenvereniging organiseert inlopen in het Reinier de Graafzieken Gasthuis in Delft. Deze bijeenkomsten worden verzorgd door Jan Baas. Ze zijn op 27 februari, 30 april, 25 juni, 24 september en 26 november.

Spijkenisse

De Reuma Inloop in De Boekenberg, Markt 40 in Spijkenisse, is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een luisterend oor of informatie. Ook iedereen die meer wil weten over de activiteiten van de Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse (waaronder hydrotherapie bij de Zuidwester en zaaloefentherapie/hydrotherapie en andere vormen van bewegen bij Delta Sportcentrum) is welkom. Je kunt inlopen elke eerste donderdag van de maand van 13:30 tot 15:30 uur. Meer info op www.rpv-spijkenisse.nl

Meest gelezen

  • 1